Ublažavanje mjera protiv pandemije

Od ponedjeljka 24. avgusta biće dozvoljene porodične, advokatske i druge posjete u zatvorima na Kosovu, saopštili su iz Korektivne službe Kosova (KSK).

Od ovog datuma KSK će početi sa ublažavanjem mjera protiv pandemije kovid-19 i porodične posjete zatvorenicima biće dozvoljene, ali samo jednom bliskom članu porodice.

Takođe, prema procedurama, počeće se i sa slobodnim posjetama u posebnim prostorijama za koje je posjetilac dužan da dostavi negativan test na kovid-19, ne stariji od 72 sata.

Korektivna služba je saopštila da će zatvorenike moći da posjećuju i advokati, koji su dužni da kod sebe imaju važeću ličnu kartu.

Tokom posjete, svaki član porodice ili advokat u obavezi je da se dezinfikuje na ulazu u korektivnu ustanovu i da nosi zaštitnu masku.

Iz Korektivne službe poručuju da su započeli sa ovim mjerama u saradnji sa Odjeljenjem za zdravstvo u zatvorima i dodaju da će da nastave institucionalnu koordinaciju sa relevantnim institucijama.

Korektivna služba Kosova odlučila je da od 11. jula zabrani porodične, advokatske i druge posjete svim zatvorenicima u zatvorima na Kosovu, nakon pogoršanja situacije sa koronavirusom.

Izvor: KoSSev