Sve obrazovne institucije da preduzmu neophodne aktivnosti

Premijer Kosova Avdullah Hoti zatražio je da sve obrazovne institucije preduzmu neophodne aktivnosti kako bi se poštovale mjere i svi protokoli koje su preporučili zdravstveni stručnjaci, i kako bi nastava u školama počela na vrijeme.

Hoti je na Facebooku napisao da se sastao sa ministrom zdravlja Armendom Zemajem, direktorom Nacionalnog instituta za javno zdravlje Naserom Ramadanijem i generalnim direktorom Univerzitetskog kliničkog centra Kosova Valbonom Krasniqijem.

"Zahvaljujući radu zdravstvenog osoblja na Kosovu, tokom ovih ozbiljnih mjeseci pandemije kovida-19, izazov ostaje nastavak nove školske godine, pa sam zatražio da se preduzmu potrebne mjere kako bi nastava počela na vrijeme", napisao je Hoti.

Dodaje da je jedna od tema razgovora na sastanku bila i opšta epidemiološka situacija na Kosovu, sa posebnim akcentom na upravljanje i sprečavanje širenja pandemije koronavirusa.

"Takođe sam zatražio da javne zdravstvene ustanove i opštinske zdravstvene službe sve pripreme urade kako treba, kako bi moglo da sprovede i vakcinisanje građana protiv sezonskog gripa, što je još jedna preventivna mjeru protiv širenja infekcije kovid-19", zaključio je Hoti.

Izvor: Kosovo Online