Bivši poslanik i pripadnik OVK

Bivši poslanik i pripadnik OVK Gani Geci objavio je da je dobio poziv od Specijalnog suda u Hagu, ali je naveo da ne zna da li je pozvan u svojstvu svjedoka ili kao osumnjičeni.

On je na Facebooku napisao da je dobio poziv da se pojavi u septembru u sudu, ali i da je zatažio da mu se pozivnica pošalje u pisanom obliku.

Geci keže da ne zna da li je pozvan kao osumnjičeni ili kao svjedok. Nada se da će biti svjedok i dodaje da će tražiti da mu vlada pokrije troškove.

"Iskoristiću svoje zakonsko pravo i odgovoriću na ovaj poziv i na sva pitanja tužilaštva, onoliko koliko mogu i znam. Ne treba mi advokat. Nakon što se vratim iz Haga, ako se vratim, podneću zahtjev Vladi Kosova da pokrije moje troškove, isto kao i Sylejmanu Selimiju i drugima. Vlada je po zakonu obavezna da podmiri troškove za sve podjednako. Nadam se da ću biti pozvan kao svjedok, a ne kao osumnjičeni", napisao je Geci.

Geci je ranije govorio da mu je život u opasnosti, nakon saslušanja predsjednika Hashima Thaçija u Haškom sudu za ratne zločine.

Geci je, takođe, na Facebooku objavio video poruku u kojoj je rekao rekao da je iz Brisela i prijateljskih zemalja Kosova dobio informacije da mu je život u opasnosti.

"Želim da podjelim neke informacije sa vama i građanima Kosova, jer su me juče oko 18:00 na telefon zvali neki ljudi iz Evropske unije, Brisela i Holandije. Želim vam reći da nakon saslušanja predsjednika, Brisel ima informacije da mi je život u opasnosti. Zato želim da podjelim ove informacije sa vama. Juče mi je rečeno da budem oprezan", rekao je Geci između ostalog.

Izvor: Kosovo Online