Saopštenje Ambasada Kosova u Njemačkoj

Ambasada Kosova u Njemačkoj saopštila je da se danas 147 građana iz cijele Njemačke vratilo sa aerodroma u Štutgartu na Kosovo, prenosi Klan Kosova.

U saopštenju se navodi da je to učinjeno u organizaciji ambasade u Berlinu i generalnih konzulata u Frankfurtu, Dizeldorfu, Hamburgu, Minhenu i Štutgartu.

"Do danas, diplomatska misija Kosova u Njemačkoj, kao rezultat zatvaranja granica zbog kovid-19, u saradnji sa institucijama na Kosovu, uspjela je da vrati više od 360 građana.

Takođe imamo zahtjeve još stotina građana za povratak. Radimo na koordinaciji i vraćanju svih uz odobrenje centara za vanredne situacije u Prištini. Niko neće biti kažnjen zbog isteka vize u Njemačkoj. Do 30. juna vize važe bez potrebe za njihovim pridužavanjem", navodi se u obavještenju ambasade.

Inače, kako je predviđeno, svi koji se vrate iz dijaspore na Kosovo, trebalo bi da provedu 14 dana u karantinu u Studentskom centru u Prištini, ili, shodno zdravstvenom stanju, eventualno u samoizolaciji u svojim svojim domovima.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova