kapitalna politička greška

Iznenađen sam stavom o vraćanju robe iz Srbije bez dobivanja priznanja, jer bi to bila kapitalna politička greška, kaže donedavni premijer Kosova.

Bivši premijer Kosova Ramush Haradinaj poručio je svom mogućem nasljedniku Albinu Kurtiju da mu se "sviđa ideja reciprociteta sa Srbijom", ali i da bi "ukidanje pristojbi na uvoz proizvoda iz Srbije [i Bosne i Hercegovine] bez priznanja nezavisnosti Kosova zauzvrat bila kapitalna politička po greška".
On je to rekao novinarima nakon sjednice vlade u tehničkom mandatu u Prištini, prenosi Tanjug.
Prema njegovim riječima, "nisu samo porezi politika, već su to i stajališta kojima je Priština Kosovo održala neovisnim, što je omogućilo donošenje odluke o reformiranju kosovske vojske, o Trepči..."

'Neka porez ostane'

"Što se tiče reciprociteta, sviđa mi se ideja, ali neka pristojbe ostanu. Ako Pokret Samoopredjeljenje pravi reciprocitet, ne razumijem zašto ne bi trebali nastaviti s naplatom pristojbi. Iznenađen sam stavom svakoga tko vrati robu iz Srbije bez dobivanja priznanja, jer to bi bila kapitalna politička pogreška", kazao je Haradinaj, prenijela je Gazeta Express.
Govorio je i o Specijalnom sudu za ratne zločine, navodeći kako odluku o formiranju tog suda treba preispitati u Skupštini Kosova.
"Što se tiče hapšenja, ne znam ništa. Trebate pitati one koji su glasali za taj sud. One koji su glasali i rekli da je to potrebno trebamo pitati šta misle", rekao je Haradinaj.