Potvrde o uplati poreza na imovinu

Službenica koja radi u Odjeljenju za plaćanja poreza na imovinu, uhapšena je zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj, izdavajući potvrde o uplati poreza na imovinu, bez dokaza da su dotične osobe oslobođene od takse od 10 eura.

Policija Kosova, odnosno Regionalna jedinica za istragu privrednog kriminala i korupcije, saopštila je da je, nakon što je primila informacije o zloupotrebama i zakonskim kršenjima u opštini Priština, preduzela konkretne istražne radnje.
"Sumnje su se odnosile na jednu osumnjičenu u Odjeljenju za plaćanja poreza na imovinu“, navodi se u saopštenju.
Nakon nekoliko nedjelja istrage, kako se navodi u saopštenju, istražitelji Regionalne jedinice za istragu privrednog kriminala i korupcije, došli su do zaključka da je navodno N.D., rođena 1980. godine, kosovska Albanka, kako bi pribavila za sebe materijalnu korist, zloupotrebila svoj položaj.
"Od marta do oktobra 2019. godine izdavala je potvrde o plaćanju poreza na imovinu bez dokaza da su dotične osobe oslobođene od plaćanja ove takse u iznosu od 10 eura (potvrde za registraciju vozila)", navodi se u saopštenju.
Nakon preduzimanja potrebnih istražnih radnji, obezbjeđivanja dokaza, saslušanja svjedoka i i ispitivanja osumnjičene u prisustvu advokata, uz konsultaciju sa tužiocem Osnovnog tužilaštva u Prištini, osumnjičenoj je određen pritvor od 48 sati.