IZBORI 2019

Predsjedništvo LDK Ise Mustafe, odbilo je na jučerašnjem sastanku da razgovara sa Samoopredjeljenjem (LVV) o mogućoj postizbornoj koaliciji. Zahtjevaju da se pregovori odgode do zvanične potvrde konačnog rezultata izbora, piše Lajmi.net.

Danas je predsjedništvo LDK, održalo sastanak na kojem se razgovaralo o mogućoj postizbornoj koaliciji sa Pokretom Samoopredjeljenje (LVV).

Ubrzo nakon završetka sastanka rukovodstvo je saopštilo svoju konačnu odluku.

"Danas smo razgovarali o ishodu približnih rezultata na izborima sa LVV. Čekamo konačan rezultat. Ne isključujte 40.000 glasova iz dijaspore. Sastanci sa LVV započeće nakon potvrde rezultata", rekao je portparol LDK, Besian Mustafa, prenosi Lajmi.net.

Sjednicom je predsjedavao predsjednik ove stranke, Isa Mustafa.

S druge strane, stav kandidatkinje LDK za premijerku na proteklim izborima, Vjose Osmani, naizgled je drugačiji. Iako je i sama istakla da za pregovore o detaljima vlade, a iz poštovanja prema glasovima građana, treba sačekati objavljivanje konačnih rezultata, ona se ipak juče sastala sa LVV i tokom zajedničkog obraćanja medijima, sa Kurtijem iznela obrise buduće koalicione vlade.

Osmani je jučer najvila i novi sastanak sa Kurtijem do kojeg je trebalo doći u toku dana. Međutim, umjesto Osmani i Kurtija, sastalo se predsjedništvo LDK.

Prema trenutnoj raspodjeli glasova, LVV sleduje 31 poslanički mandat, a LDK 30 mandata, što je dovoljno da ove dvije partije čak i same osiguraju skupštinsku većinu za podršku novoj vladi.

Međutim, još uvijek nisu prebrojani glasovi iz dijaspore i uslovni glasovi.

Lajmi, KoSSev