Seksualna požuda

Vozilo za koje se sumnja da je u njemu državni službenik imao seksualne odnose na sred puta pripada državnom tužilaštvu. Ali, zvaničnik koji je zloupotrebio službeni automobil kako bi ugasio požudu, još uvijek nije poznat. Iz Tužilačkog savjeta odlučili su da o tome ništa ne govore.

Međutim, Gazeta Express saznaje da je istraga u ovom slučaju već započeta i da se očekuje da će uskoro izaći sa izvještajem. U međuvremenu, u Ministarstvu javne administracije tvrde da oni nisu registrovali nijedan slučaj zloupotrebe službenog vozila.

Seksualna požuda. Nisu izdržali da stignu do motela. Državni službenik je odlučio da je ugasi u službenom automobilu – usred puta, usred dana.

Čitav događaj nije promakao pažnji prolaznika, koji su u petak popodne krenuli ka autoputu Priština – Peć, tačnije u selo Balince. Snimili su ga prolaznici.

Kako bi zadovoljio požudu, službenik je navodno zloupotrebio službeni automobil.

Gazeta Express saznaje da automobil, za koji se sumnja da je u njemu državni službenik imao seksualne odnose, pripada Državnom tužilaštvu. Vozila ove institucije imaju tablice koje počinju sa 4Z i završavaju se sa 03.

Ali, ko je bio zvaničnik koji je zloupotrebio državni automobil, još uvijek nije poznato. Niko se ne oglašava po ovom pitanju.

Gazeta Express je poslala pitanja Tužilačkom savjetu Kosova da bi dobila informacije o tome ko koristi ovaj automobil i da li će preduzeti mjere protiv zvaničnika, ali do trenutka objavljivanja teksta nisu dobili odgovor.

Međutim, Gazeta saznaje iz sigurnih izvora unutar istražnih organa, da je istraga već započela u vezi sa ovim slučajem i da se uskoro očekuje izvještaj o tome.

„Mi smo upoznati sa slučajem. Tužilački savjet u saradnji sa drugim institucijama već je pokrenuo istragu, a uskoro će biti iznet i izvještaj koji će opisati cio događaj“, rekao je izvor.

Iako ovo nije jedini slučaj zloupotrebe službenog automobila, iz Ministarstva javne administracije kažu da nisu registrovali nijedan slučaj zloupotrebe službenih vozila.

Međutim, za vozila sa registarskim tablicama 4Z, izjavili su da pripadaju Sudskom i Tužilačkom savjetu Kosova.

„Ne postoji čak nijedan slučaj zloupotrebe službenih vozila u Ministarstvu javne administracije. S druge strane, službena vozila sa registarskim tablicama 04 pripadaju SSK-u i TSK-u, a detalji o njima mogu se uputiti tim institucijama, jer MJA nema evidenciju za ta vozila“, rekao je portparol Ministarstva javne administracije, Zekir Bekolli.

Ali, u Sudskom savjetu Kosova kažu da nisu odgovorni za to.

Portparolka SSK-a Ajshe Koraj izjavila je da nisu odgovorni za ovaj slučaj.

„Obavještavamo vas da se službene registarske tablice SSK-a završavaju sa 02, odnosno 4Z … 02. Stoga nismo odgovorni za to”, rekla je Koraj.

U međuvremenu, više od 900 vozila je na raspolaganju izvršnoj vlasti.

Vlada Kosova je korišćenje vozila regulisala od vremena UNMIK-a. Tamo je bilo predviđeno da službena vozila mogu da koriste samo ministri, zamjenici ministara, stalni sekretari i načelnici kabineta.

Takođe, ovim uputstvom je predviđena 24-časovna upotreba vozila u svrhe rada.

Inače, premijer Haradinaj je na početku preuzimanja dužnosti šefa izvršne vlasti rekao da će svako ko zloupotrebi državna sredstva biti kažnjen. Isto je rekao i ministar Valdrin Luka.

Izvor: Gazeta Express /Kossev