Imena kriminalaca

‘Svi sve znamo. Znalo se u čaršiji ko šta radi. Ako ja znam imena znaju i oni. Ako novinari i rođaci tih koji su u manastiru iz Podgorice znaju, onda valjda zna i vlast’, tvrdi Janjić.

“Ovo mora da se raščisti i zbog zvanične Moskve, zbog budućnosti mira ovde, ali i zbog Srbije, jer te kriminalne grupe su iz Srbije, povezane sa kriminalnim biznisom u Srbiji i oni mogu i ovde da smenjuju vlast”, kaže Dušan Janjić iz Foruma za etničke odnose.

“Sada se čeka Vučić. Ako se ne pojavi s ozbiljnom i odgovornom analizom i sa vrlo jasnim podacima, a mislim da je uspostavljena komunikacija sa KFOR-om, da će organi Srbije, bez spekulacija, odmah dati imena. Svi sve znamo. Znalo se u čaršiji ko šta radi. Ako ja znam imena znaju i oni. Ako novinari i rođaci tih koji su u manastiru iz Podgorice znaju, onda valjda zna i vlast”, smatra Janjić.

“Ovaj događaj šalje poruku, izbor između mira i rata. Međunarodna zajednica hoće da čuje reč stabilnost, jesi li se opredelio za stabilnost ili za rat… Ovaj događaj šalje poruku vlastima Srbije, ovo je vaša šansa da budete deo rešavanja problema, a ne deo problema. Vučić mora da rešava problem a ne da postane deo problema”, dodao je.