FORMULA 1

Sjajni nizozemski vozač Max Verstappen nastavio je dominirati u šampionatu Formule 1 te je jutros u Las Vegasu stigao do 18. pobjede u sezoni.

Startovao je jutros Verstappen s drugog mjesta, ali odmah je na početku žestoko pritisnuo Charlesa Leclerca i pretekao ga u prvoj krivini.

No, u šestom krugu se sudaraju Lewis Hamilton i Carlos Sainz, a potom Lando Norris završava u barijerama i direkcija trke nakon izlaska sigurnosnog vozila odlučuje da ćemo gledati ponovni start.

Verstappen je zadržao prvo mjesto, ali je ubrzo dobio kaznu od pet sekundi zbog izgurivanja Leclerca sa staze prilikom prvog starta.
Jurio je nakon toga Verstappen mjesto u vrhu poretka, a da na kraju ostvari pobjedu nije ga omela ni činjenica da je u 26. krugu imao incident s Georgeom Russellom.

Verstappen je Leclerca pretekao u 39. krugu od mogućih 50 i tu je bio kraj trke što se tiče borbe za trijumf. Drugo mjesto je Leclerc zauzeo pretekavši Sergija Pereza (3.) u posljednjem krugu, dok su u prvih deset, iza njih, još završili Esteban Ocon, Lance Stroll, Carlos Sainz, Lewis Hamilton, George Russell, Fernando Alonso i Oscar Piastri.
Posljednja trka sezone vozi se u Abu Dhabiju naredne sedmice.