ODLAZAK VELIKANA?

Jedan od najboljih igrača snookera svih vremena Mark Selby ispao je već u prvom kolu Svjetskog prvenstva u Sheffieldu, nakon čega su se pojačale priče o mogućem kraju karijere prije vremena.

Četverostruki prvak svijeta stigao je u Crucible Teatar kako bi pokušao da peti put u karijeri pokori najvažniji turnir u svijetu snookera. Iako je u katastrofalnoj formi u posljednje vrijeme, važio je za trećeg favorita odmah iza Judda Trumpa i Ronnieja O'Sullivana.

No, zaustavljen je već u prvom kolu. Pravu senzaciju priredio je njegov mlađi kolega i kvalifikant Joe O'Connor, koji ga je savladao rezultatom 10:6 u prvom kolu Svjetskog prvenstva.

O'Connor je imao prednost od 7:2 nakon prve sesije u nedjelju, a onda se Selby djelomično vratio u drugoj sesiji i smanjio na 8:5. Međutim, zaostatak iz prvog dijela igre bio je prevelik pa se Selby oprostio od Crucible Teatra već na prvoj prepreci.

To je odmah podgrijalo priče o mogućem tužnom kraju karijere za Selbyja. Slavni Englez, koji se u posljednje vrijeme bori s lošom formom, ali i depresijom, najavio je kraj karijere ukoliko se nastave loši rezultati.

Prije dolaska na Svjetsko prvenstvo poručio je kako ne uživa za stolom te ukoliko se nastavi takva situacija, izabrat će neku drugu vrstu karijere, daleko od snooker stola. Nakon ispadanja od O'Connora, priče su sve glasnije.

"Ako nastavim s ovakvim igrama, sigurno je da neću uživati za stolom i odabrat ću drugu karijeru. Idem na Svjetsko prvenstvo, ali ako se ovo nastavi, neću nastaviti s karijerom. Uvijek sam govorio, kad dođe do tačke da ne uživam u igri, bez obzira koji sam na rang-listi, ostavit ću svoj štap. Ne mogu uživati u ovakvim nastupima", poručio je Selby prije dolaska na Svjetsko prvenstvo.

Podsjetimo, na Svjetskom prvenstvu ove godine nema ni Neila Robertsona, koji je ispao u kvalifikacijama, a važi za još jednog od najboljih igrača svih vremena ove igre. Australijanac se nije plasirao na Svjetsko prvenstvo nakon 20 nastupa u nizu.