Prosječno 3.11 golova

Najefikasniji fudbalski klub u evropskim ligama u prvoj polusezoni bio je grčki Olympiakos, koji je po utakmici postizao prosječno 3.11 golova.

Olympiakos je postigao 53 pogotka u 17 utakmica u grčkoj ligi, a primio je samo šest golova. Aktuelni lider grčke lige je u prvoj polusezoni imao 16 pobjeda i jedan poraz. Dok je grčki fudbalski klub postao najefikasnija ekipa u prvoj polusezoni u evropskim ligama, evropski velikani poput Real Madrida, Barcelone i Manchester Citya nisu postizali više od tri gola po utakmici.
Olympiakos je i u grupnoj fazi Lige prvaka postigao deset golova u šest utakmica. U drugim evropskim ligama, aktuelni lider moldavske lige Sherif zabio je 58 golova u 19 utakmica i postao drugi najefikasniji fudbalski tim, a Salzburg iz Austrije, treća najefikasnija ekipa u evropskim ligama,  postizao je prosječno 2,9 golova po utakmici.
Španski prvoligaši Barcelona i Real Madrid, u prvoj polusezoni postigli su po 49 golova, u odigranih 17 utakmica, ili prosječno 2.88 golova po utakmici. Engleski Manchester City je postizao prosječno 2,84 golova tokom prve polusezone, a njemački Bayern Munchen 2.62 gola po utakmici.
Najefikasnije ekipe u evropskim fudbalskim ligama su:
Ekipa                        Liga               Prosjek
1- Olympiakos     Grčka            3,11
2- Sheriff             Moldavija      3,05
3- Salzburg          Austurija       2,9
4- Barcelona        Španija         2,88
4- Real Madrid     Španija         2,88
5- Man. City        Engleska       2,84