Administrator NASA-e Charles Bolden odbacio je ideju da će američka svemirska agencija pokušati da pošalje novu ljudsku misiju na Mjesec.

"NASA neće neće voditi ljudsku misiju na Mjesec… vjerovatno za vrijeme mog života", izjavio je Bolden. 
On je rekao da, ukoliko sljedeća administracija promijeni tu odluku, to će osujetiti program ljudskih misija u svemir u potpunosti, prenio je “Verge”. 
"Ukoliko u budućnosti usmjerimo sredstva ka ljudskim misijama na Mjesec, vjerovatno nikad nećemo vidjeti Amerikance ni na Mjesecu, ni na Marsu, blizu asteroida, ili bilo gdje drugdje za vrijeme naših života", upozorio je Bolden, dodajući da “mi ne možemo da nastavimo da mijenjamo pravac ljudskih istraživanja”. 
NASA će se, umjesto toga, fokusirati na ljudske istraživačke misije na obližnji asteroid, kako je nedavno objavljeno. 
Ovo, ipak, ne znači da neće biti novih ljudskih misija na Mjesec – postoji više kompanija koje planiraju komercijalne svemirske letove, a prošlog decembra je “Golden spike” objavio da će poslati ljude na Zemljin satelit do 2020. godine. 
Kako ocjenjuje “Verge”, Boldenove izjave su odjek riječi američkog predsjednika Baracka Obame, koji je prije tri godine ukazao da neki žele da se vrate na Mjesec prije daljeg istraživanja svemira. 
Moram, prosto, da kažem: bili smo već tamo. Ima mnogo toga u svemiru da se istraži i mnogo toga da naučimo kad to uradimo – rekao je Obama 2010. u Svemirskom centru “John F. Kennedy”.