Naravno, zvijezde kao što su Jennifer Lopez, Kim Kardashian i Angelina Jolie su imale tu sreću da budu prirodno lijepe. Ali, one se svakako ne pojave na crvenom tepihu onako kako su izašle iz kreveta.

Da bi istakle svoju prirodnu ljepotu i sakrile sitne mane, one se oslanjaju na čitav tim frizera i šminkera. Evo top 5 savjeta pravo sa holivudskog crvenog tepiha:
1. Šminkajte se od unutrašnjeg do spoljašnjeg kraja oka
Još odavno su mnogi šminkeri prestali da koriste raznobojne sjene koje su nanosili horizontalno na kapak, prelaz i ispod obrve. Za moderan izgled, nanesite sjenu koja će postepeno da ide od svjetlije ka tamnijoj i to horizontalno, ne vertikalno.
Za svježu ljetnu večernju šminku dodajte malo zlatne boje na unutrašnji ugao oka, malo roze na kapak, a zelenu, ljubičastu ili bronzanu na spoljašnji ugao oka.
2. Pažljivo sa rumenilom
Morate biti pažljivi kako i gdje nanosite rumenilo. Najbolje bi bilo da ga nanesete na vrh jagodica, pa potom četkom da dobro izjednačite boju od ispod zjenice oka do ušiju.
3. Prije jakog karmina nanesite korektor
Kada koristite crveni, bordo ili tamno ljubičasti karmin, najbolje je da pripremite usne tako što ćete nanijeti svijetli korektor iznad linije gornje usne prije nego što nanesete olovku i karmin. Ovo će vam dati vrlo svjež izgled. Ako je potrebno, u toku večeri utapkajte višak masnoće maramicom, pa ponovo nanesite korektor, olovku i karmin.
4. Nosite vještačke trepavice
Iako maskara pravi veliku razliku na vašim očima, zbog čega djeluju veće i budnije, sa vještačkim trepavicama ćete postići pravi holivudski, bogati pogled.
- Ništa ne otvara oči, niti im daje dubinu i dozu glamura kao što to mogu vještačke trepavice- kaže holivudska šminkerka Carrie Hertha.
Bitno je samo da ovladate u nanošenju vještačkih trepavica. Skratite trepavice ako je potrebno, da bi savršeno odgovarale dužini vašeg kapka, nanesite vrlo malo ljepka i pincetom ih zalijepite. Potom maskarom zalijepite vaše trepavice za vještačke i  nanesite tanko crni eyeliner da se ne bi vidio ljepak.
5. Svjetlucajte, ali samo malo
Za vrlo laskav izgled kože, preskočite šljokice i koristite proizvode sa blagim šimerom. Nanesite puder sa hajlajterom u roze, zlatnoj ili nijansi šampanjca na vrh jagodica, po sred nosa i ispod obrva. Ako imate tamne kolutove oko očiju, možete dodati malo hajlajtera ispod zjenice.
Ne zaboravite i na vaše tijelo, jer svaki centimetar kože koji viri iz haljine treba da bude sjajan, hidriran i zdrav. Nanesite svjetlucav losion za tijelo koji će sakriti mane na koži, koja će pritom izgledati zdravije i savršenije. Posebno naglasite ramena, ruke, dekolte i ključnu kost. Da bi vam noge izgledale tanje, nanesite losion za tijelo sa šimerom po sred listova.