Na kladionicama na 8. mjestu

Prva ceremonija takmičenja na 63. izboru za Mis svijeta je održana sinoć, a finale je 28. septembra u Baliju. Kladionice uveliko rade, a sa naših prostora, bar sudeći prema opkladama, najbolje kotirana je mis Kosova.

Mis Kosova je Antigona Sejdiu. Nalazi se na osmoj poziciji na kladionicama sa šansama za pobjedu od 19:1. Ima 19 godina, rođena je u Njemačkoj a nedavno se preselila u Prištinu. U Prištini je na ekonomskim studijama.


Antigona ima 19 godina

Iza lijepe Antigone i to tek na 48. mjestu se nalazi Lana Gržetić iz Hrvatske, čije su šanse za pobjedu 34:1.


Aleksandra Donkić sa malim šansama za pobjedu
 
Zatim dolazi predstavnica Srbije Aleksandra Donkić, baš kao i predstavnica Crne Gore Ivana Milojko ima šansu za pobjedu od tek 41:1.


Crnogorka Ivana

Aleksandra je tako trenutno na mjestu broj 61.


Bosanska predstavnica za sada najslabije plasirana
 
Od drugih djevojaka iz regiona, na najgorim pozicijama su svakako dame iz Bosne i Hercegovine i Makedonije, koje se nalaze na 87. odnosno 88. mjestu sa šansama od 50:1, odnosno 66:1.
 
Kad su u pitanju pravi favoriti, tu je na prvom mjestu Rusija. Njih predstavlja Elmira Abdrazakova, poznata i kao "Sibirski biser".


Elmiru još zovu i "Sibirski biser"
 
Elmira je trenutno student, i nada se da će postati menadžer u kriznim situacijama, omiljena muzika joj je hip-hop, dubstep i haus, a njeni hobiji su sviranje klavira i klizanje na ledu.
 
Odmah iza misice iz Rusije, je Navnet Dilon iz Indije, čije su šanse 14:1, a treće mjesto dijeli čak pet misica, i to mis Kine, Filipina, Kolumbije, Venecuele i Dominikanske Republike, kojima se daje šansa 16:1 za pobjedu.
 
Prošlogodišnju titulu najljepše žene na svijetu, odnela je Vneksija Ju iz Kine, koja je važila za apsolutnog favorita od starta takmičenja.