Demant zamjenika ministra obrazovanja

Na osnovu izjave sekretarice iz Kabineta visokog predstavnika EU za Kosovo Samuela Žbogara, njegova posjeta opštini Dragaš je u sklopu projekta "Posjete opštinama na Kosovu".

Kabinet predsjednika opštine Dragaš je odavno upoznat sa posjetom Žbogara i u saradnji sa njima je pripremljena agenda za njegovu posjetu opštini Dragaš, tako da je netačna informacija Hamze Balje da je to inicirano sa njegove strane.
Ovom prilikom želimo da utičemo na sve političke predstavnike Bošnjaka na Kosovu da hvalisanjem i željom za nadmudrivanjem jedni nad drugima, dezinformišu bošnjačku javnost stvarajući određene konfuzije bez ikakve potrebe.
Poznato je da u Dragašu žive i Bošnjaci i Gorani, a zajedno sa njima i većinska albanska zajednica. Kancelariji visokog predstavnika EU je od strane Koalicije Vakat odavno predat zahtjev za decentralizaciju opštine Dragaš. Ovo je prilika da lokalni predstavnici svih opštinskih partija u opštini Dragaš, kao i za predsjednika opštine, da upoznaju visokog predstavnika EU Samuela Žbogara sa cjelokupnom situacijom i potrebama zajednice u opštini Dragaš.
Ova je posjeta u pravo vrijeme za sve zajednice u Dragašu i za sve političke partije i ni najmanje nije upriličena inicijativom poslanika Hamze Balje, kaže u izjavi za naš portal zamjenik ministra obrazovanja, nauke i tehnologije Usmen Baldži.