U sali Doma kulture "Xhemajil Berisha" u Prizrenu održan humanitarni koncert čiji je cilj bio prikupljanje neophodnih finansijski sredstava za liječenje i operaciju kuka Bošnjakinje Enese Karče iz Grnčara

Koncertu su prisustvovale mnoge javne i političke ličnosti Bošnjaka u ovom regionu Kosova i veliki broj građana Prizrena i mještana u selima Župe i Podgore.
U kulturno-umjetničkom dijelu programa učestvovala su kulturno-umjetnička društva sa dugom tradicijom promocije bošnjačkih narodnih igara i pjesme sa prostora Župe, Podgore i Prizrena, KUD "Šarski Behar" i KUD "Podgorski Biseri", dok su od pjevača nastupili Mihdat Hamza, Redžep Senadović, Anel Rustemi, Selhan Alija, Elvir Bećirević-Ljoljo, Almin Amza, Arnes Vehapi i Kujtim Ramadani i mnogi drugi.
Jedan od organizatora, član KUD "Šarski Behar" je istakao medijima da "smo svi osjetljivi na djecu, a naročitio kada se nađu u teškoj situaciji, kada je zdravlje u pitanju a o kojima čitamo u raznim medijima širom svijeta. Nama je cilj da iskažemo dozu humanosti i smatram da smo ovoga puta uspjeli u tome".
Posebnu zahvalnost, kako ističu organizatori koncerta, duguju Bošnjacima u dijaspori jer su mnogi od njih sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji te prikupili određenu svotu novca.
"Ako nismo sposobni da budemo humani i da svojom muzikom nekome damo šansu za život i ozdravljenje onda njome ne treba ni da se bavimo", kazao je Selhan Alija u ime bošnjačkih pjevača.
Po riječima organizatora, ovim humanitarnim koncertom prikupljena su dovoljno sredstva za nastavak liječenja Enese Karče iz Grnčara.
Bošnjaci prizrenskog kraja su i ovaj put iskazali nesebičnu podršku Enesi Karče, posjetom ispoljili humanost, darežljivost i time potvrdili da uistinu imaju veliko srce.
Enesa Karče je rođena u selu Grnčare, živi sa bratom i roditeljima, prošle godine operisala lijevi kuk, sada je ponovno primljena u bolnicu radi operativnog liječenja desnog kuka zbog istih tegoba.