One su željne muškog društva!

U jednom malom mjestu Noiva do Cordeiro na jugozapadu Brazila živi približno 600 žena. Iako su neke od njih udate, pravila mjesta im nalažu da muškarce pošalju u druge gradove na posao. Vratiti se mogu samo za vikend. One, naravno teško da imaju priliku upoznati muškarce. Upravo zbog toga, pozivaju muškarce iz cijelog svijeta da ih dođu posjetiti.

Ovo mjesto je nastalo krajem 19. stoljeća. Tu se doselila 'ustanoviteljica' Maria Senhorinha de Lima sa svojom porodicom. Ubrzo joj se pridružila još nekolicina žena kojima život u patrijarhalno nastrojenom Brazilu nije odgovarao. U ovom mjestu same postavljaju svoja pravila. Tako, naprimjer, iz grada pošalju sinove kad napune 18 godina.

Iako se drže pravila, naravno da mlade žene žele muško društvo. U svom kraju ne mogu upoznati partnere, ako putuju u druga mjesta, muškarci ne razumiju način njihovog života. 23-godišnja Nelma Fernandes, kaže da je sasvim normalno da žene u tim godinama žele partnera i društvo, zbog toga se odlučuju da pozovu preko interneta muškarce da dođu u obilazak.



Od pravila ne žele odstupiti. 'U našu porodicu bi s veseljem prihvatile i muškarce, ali samo ako se slože da pravila postavljamo mi. Društvo koje vode žene je dobro. Mjesto je uređeno, sve dijelimo i probleme rješavamo zajedno', kaže Nelma.

Pa momci, jeste li za obilazak?