Da prosidbe ne moraju sve ličiti jedna na drugu pokazao je mladić iz Njemačke koji je svoju djevojku zaprosio uz pomoć GPS-a i kosilice ispisavši poruku u polju.

Bild prenosi da je mladi njemački poljoprivrednik Christian svoju dugogodišnju djevojku Janu odlučio zaprositi na unikatan način. Naime, par je u bio u vezi osam godina i zajedno imaju šestomjesečnu kćerku.

Christian je shvatio da je došlo vrijeme da nakon toliko godina zajedno svoju vezu krunišu brakom. Kako zajedno sa roditeljima i bratom vodi farmu htio je i da prosidba bude vezana za ono čime se bavi.

Tako se odlučio da to učini u polju. Koristeći GPS koordinate kosilicom je oblikovao slova i poruku: "Želiš li se udati za mene Jana?".

Komično je primijetio da je zbog uzbuđenja zaboravio zarez ispred imena "Jana" te se našalio: "Čini se da je to nije spriječilo da pristane".


Screenshot/Facebook

Christian je otišao po svoju Janu te je odveo na brdo nasuprot polja i to traktorom, kako bi se mogla popeti i bolje vidjeti pitanje ispisano u polju. Jana je odmah pristala, a on ju je ponovo zaprosio klečeći na krovu traktora.