POPULARNI INFLUENSER

Popularni influenser Hazbula Magomedov (Hasbulla) odlučio je pomoći dječaku kojeg su maltretirali u školi jer izgledom podsjeća na malenog Dagestanca te ga je pronašao nakon što je vidio snimak na kojem se žali da ga maltretiraju i poslao mu poklone.

Inače, Hazbula je zahvaljujući simpatičnim snimcima na društvenim mrežama stekao veliku popularnost širom svijeta te je to iskoristio da zaradi ogromne cifre.

On je postao ambasador najveće borilačke promocije svijeta (UFC), zahvaljujući činjenici da je u izuzetno dobrim odnosima s brojnim borcima.

Hazbula ne misli samo na sebe. On je kao dječak zbog izgleda prošao dosta brutalnih situacija, pa nastoji pomoći svima koji su žrtve vršnjačkog nasilja i maltretiranja.

Dječak imena Isak (Isaac) iz Harisburga u Sjedinjenim Američkim Državama snimljen je dok govori kako ga druga djeca maltretiraju jer liči na Hazbulu.

- Ovdje ima hejtera. Baš me briga što ljudi govore „Hazbula“. Oni će to svakako govoriti - govori dječak uz očevu konstataciju da se „navikne na takve stvari“.

Vidio je to maleni Dagestanac. Odmah se oglasio i pozvao je sve da mu pronađu dječaka kako bi mu poslao poklone.

Dobio adresu

Ubrzo je dobio adresu. Poslao je Isaku veliki paket raznih predmeta i odjeće, a dječak je bio itekako sretan.

Hazbula poznat je u Dagestanu kao izuzetno prijatan i dobar momak. On je svoj komad slave uzeo i sada ga želi podijeliti i s drugima.

Iskriviti sliku

Često međutim određene osobe u javnosti žele iskriviti sliku o malenom Dagestancu, no oni koji ga poznaju govore da je zaista izuzetan.

Ovo je samo još jedan dokaz tome i maleni Dagestanac je s velikim zadovoljstvom pomogao dječaku.