Kurti u ponoć obišao porodilište

Premijer Kosova Albin Kurti zajedno sa ministrom zdravlja Arbenom Vitiom posjetio je sinoć Ginekološku kliniku pri Univerzitetu kliničkog centra Kosova, gdje je rođena prva beba u Novoj godini.

Kurti se tokom posjete, kako se navodi u objavi na Facebooku, susreo sa sa porodiljama, koje su bebe rodile nekoliko trenutaka prije i poslije dočeka Nove godine.

"Rajana, Mjelmina ćerka, rođena je pet minuta pre ponoći, dok je Naroni, Aurelin sin, rođen je pet minuta poslije ponoći. Obe bebe, kao i obe majke, zdrave su i dobro. Želimo im da budu ovakvi zauvijek i sa dugim životom! Večeras u svakoj državnoj instituciji imamo staratelje koji rade da i mi ostali slavimo. Zahvaljujem se direktoru dr. Zefu Ndrejaju i cijelom osoblju Ginekološke klinike na nepoštednoj posvećenosti i toplom gostoprimstvu", poručio je Kurti.

Premijer je tom prilikom poželeo svim građanima Kosova da 2024. bude godina sa puno rada i uspjeha, a obećao je i snažniju podršku zdravstvenom sektoru.

"Ministarstvo zdravlja kroz investiciju vrijednu dva i po miliona eura će kompletno renovirati Odjeljenje ginekologije. Biće obezbjeđeni dostojanstveni uslovi za porodilje i savremene prostorije za ljekare i medicinske sestre. Ove godine i ostala odjeljenja će imati istu sudbinu jer nam je zdravlje prioritet. Čestitamo porodici i srećna 2024", poručio je Kurti.

Izvor: Kosovo Online