CIJENA SLAVE

Holivudski glumac Bradley Cooper progovorio je o problemima s ovisnošću s kojima se borio na početku karijere.

Cooper je gostovao u novoj epizodi "Running Wild With Bear Grylls", gdje je s poznatim avanturistom razgovarao o životnim izazovima i zdravstvenim problemima. Glumac je između ostalog naveo kako su slava i cijeli svijet zabavne industrije utjecali na njega kroz više desetljeća karijere.

Cooper je voditelju Bearu Gryllsu u jednom trenutku tokom epizode rekao da se nije "izgubio u slavi", što je navelo Gryllsa da ga upita: "Ali ti si definitivno imao divlje godine?"

- Što se tiče alkohola i droga, da. Ali to nema veze sa slavom - odgovorio je Cooper dodajući:

- Imao sam sreće. Otrijeznio sam se s 29 godina, a trijezan sam već 19 godina. Imao sam mnogo sreće.

Otkrio je i da se borio s ovisnošću o kokainu u ranijim godinama karijere i da je time pokušao riješiti problem niskog samopouzdanja, dok je u isto vrijeme bio izgubljen i osjećao je da mu karijera propada. Ipak, od tog je perioda prošlo dosta vremena.

U filmu "Zvijezda je rođena" iz 2018. je uz Lady Gagu glumio muzičara Jacka, ovisnika o alkoholu, i objasnio je kako mu je uloga bila izazovna, ali mu je njegovo iskustvo na neki način i pomoglo.

- Bilo je lakše zaista ući u ulogu, ali hvala Bogu da sam je dobio u periodu kad sam bio miran oko svoje prošlosti i zaista sam se mogao prepustiti. Jako sam sretan zbog svih uloga koje sam imao priliku igrati. To je blagoslov i nadam se da ću nastaviti ovako raditi - rekao je Cooper.

Izvor: Faktor/Index.hr