TRENUTNO NAJPOPULARNIJE

Britanski premijer Rishi Sunak "upropastio" je Samba model Adidas patika za mlade, a djeluje da se i bivši britanski političar Nigel Farage odlučio priključiti trendu "upropastivši" još jedan popularan model.

Naime, Sunak je bio na udaru kritika jer je se odlučio "dodvoriti" mladima noseći jedan od najpopularnijih modela patika trenutno. Riječ je o Adidas Samba patikama, a zbog ovog modnog odabira se čak morao izvinjavati.

Bivši političar, a sada voditelj desničarskog GB News kanala, Nigel Farage na snimku je odlučio ismijati Sunaka, a istovremeno pokazati kako i "on prati trendove".

Naime, on je odabrao još jedan popularan model patika Adidas Gazelle te na snimku govori: "Rishi Sunak mislio je da će se dodvoriti djeci noseći Sambe i to je eksplodiralo", rekao je Farage prije nego je pokazavši na svoje patike izgovorio: "Ja nisam Samba čovjek, ja sam više čovjek za Gazelle".

Na mrežama su pisali kako je nakon Samba modela i Sunaka, Farage uspio upropastiti i Gazelle te su se šalili upitavši: "Šta je Adidas uradio da zasluži ovu dvojicu".

Sunak se naposljetku morao izvinjavati te opravdati "Samba zajednici".

"U moju odbranu, nosim Adidas Samba patike i druge modele već mnogo, mnogo godina. Ostajem zaintrigiran i zabavlja me količina pažnje posvećene onome što nosim", kazao je.

Također je naveo da mu je brat davno za Božić kupio prvi par Adidas patika te da je ostao vjeran ovom brendu.