ISPROBAJTE TRIK

Trik za čišćenje patika od brušene kože na TikToku prikupio je sedam miliona pregleda, a ključna stvar koja vam treba za ovaj postupak je vikler.

Većina žena već posjeduje viklere, a za ovaj trik trebat će vam "čičak" verzija ovog dodatka. U videu na TikToku može se vidjeti da vikler umače u vodu s deterdžentom te potom blago trlja po tkanini koju želi očistiti.

Djeluje da je nakon toga dio koji je tretiran bio prilično čišći u odnosu na ranije. Međutim, u komentarima su mnogi iskazali svoje sumnje uzevši u obzir da se inače ne preporučuje pretjerano kvasiti obuću od brušene kože prilikom čišćenja.

@fridabalzerhusted

💅🏻

♬ just a girl - marley
Stručnjaci za čišćenje preporučuju da prije nego što posegnete za bilo kojim trikom za skidanje mrlja s brušene kože - prije svega pročitate šta piše na etiketi.

Iako u nekim situacijama možete koristiti vlažnu krpu za čišćenje, nikada predmete od antilopa ne smijete potpuno natopiti vodom. Na taj način ga možete zaprljati i oštetiti.

Na internetu se tako može pronaći još nekoliko savjeta za čišćenje obuće od brušene kože, a gdje preporučuju korištenje turpije za nokte za brzo rješavanje mrlja.

Među trikovima za čišćenje koji se dijele je i korištenje micelarne vode za čišćenje predmeta od antilopa.