POGLEDAJTE SNIMAK

Snimak koji prikazuje trenutak kad je zemljotres jačine 7,4 stepena po Richteru i medicinske sestre koje se trude da zaštite novorođenčad u bolnici u Taipeiju oduševio je javnost.

Naime, video koji osvaja društene mreže prikazuje medicinske sestre koje su utrčale u sobu Cantra za postporođajnu njegu Ma Cherie u Taipeiju kako bi zaštitile novorođenčad.

Dok bi mnogima prva pomisao bila da traže sigurno mjesto za sebe, tri medicinske sestre su žurno radile na skupljanju inkubatora na sredinu prostorije i dalje od zidova.

Držale su ih zajedno dok se prostorija tresla od potresa, a one ljuljale zajedno s njom.

"Kada je pogodio zemljotres, nismo imale vremena da se uplašimo", rekla je za CNA English News jedna od medicinskih sestara sa snimka imena Aly ističući da im je prioritet bila sigurnost beba.

Glavna sestra Elaine se također prisjetila zastrašujućeg trenutka kada su medicinske sestre krenule u akciju i rekla da je to dio instinkta da su morali zaštititi novorođenčad.

"Oni koji rade u zdravstvu mogu to razumjeti", rekla je. "Nadajmo se da će naši postupci inspirisati ljude da djeluju ljubazno".