Rekos 2024

Agencija za statistiku Kosova za četiri nedjelje popisa regostrovala je skoro 900.000 građana na Kosovu, prenosi RTK. Direktor Agencije za statistiku Kosova Avni Kastrati rekao je da je učešće u popisu masovno i da nije bilo odbijanja građana.

"Prešli smo brojku od 800.000 i cilj nam je da danas dostignemo 900.000 registrovanih građana. Ako se ovaj trend nastavi, stići ćemo na vrijeme. Imaćemo slobodnih još nekoliko dana ako neka porodica iz raznih razloga ostane neregistrovana", rekao je Kastrati.

On je govorio i o obrascima za registraciju ratne štete, rekavši da će oni ubuduće služiti institucijama za dokumentovanje.

"Čak se i ovaj obrazac čini kompletnim. Biće neki izvorni podaci koji će pomoći institucijama jer one imaju administrativne podatke, ti podaci nisu provjereni jer prethodno nisu traženi nikakvim dokumentom", rekao je Kastrati.

Povodom registracije srpske zajednice na sjeveru, on je rekao da postoji oklevanje sa njihove strane i najavio da će detaljnije podatke saopštiti na konferenciji najavljenoj za danas.