New York

U neobičnoj sceni za ovaj dio zemlje, aligator je spašen u nedjelju iz čuvenog jezera Prospect Park u Brooklynu, četvrti New Yorka.

Aligator je bio u lošem stanju i službenici parka su ga opisali kao tromog, izvijestila je lokalna novinska stanica PIX11. Vlasti kažu da je letargični aligator možda bio šokiran hladnoćom, piše The Guardian.

Istakli su da parkovi nisu pogodni domovi za životinje koje nisu autohtone u tim parkovima, te da, osim potencijalne opasnosti za posjetitelje, puštanje neautohtonih životinja ili neželjenih kućnih ljubimaca može dovesti do eliminacije autohtonih vrsta i nezdravog kvaliteta vode.

Zvaničnici su aligatora doveli u centre za brigu o životinjama, a potom je odveden u Zoološki vrt u Bronxu na rehabilitaciju, objavila je novinska stanica. Vjeruju da je aligator neželjeni kućni ljubimac kojeg je vlasnik ostavio u jezeru, prema izvještajima.

Puštanje životinja u parkove New Yorka je protivzakonito.

Posetioci parka izrazili su bili šokirani informacijom o prisustvu aligatora u jezeru, a neki su komentirali da nikada ne bi očekivali da će vidjeti aligatora tu i da ne bi trebalo da bude u jezeru.

Faktor/The Guardian