NE ŽELI ODUSTATI

Celine Dion zvijezda je naslovnice francuskog izdanja magazina Vogue koji je ovo pojavljivanje opisao kao njen "veliki povratak" nakon dijagnoze. Pjevačica je u intervjuu govorila upravo o bolesti te kako se bori s njom.

Prošlo je više od godinu dana otkako je Dion otkrila da pati od sindroma ukočene osobe, rijetkog neurološkog poremećaja koji može uzrokovati grčeve mišića i gubitak pokretljivosti.

Uglavnom se od tada klonila pažnje – otkazala je preostale datume svoje svjetske turneje Courage i umjesto toga se fokusirala na oporavak kod kuće u Las Vegasu i druženje sa svoja tri sina.

Najavljuje i svoj dokumentarac koji se zove "Ja sam: Celine Dion", a kojim upravo želi podići svijest o bolesti. U intervjuu za Vogue, Dion kaže da ide "dan po dan". Kao umjetnica koja je nastupala pred svjetskom publikom od svoje 13. godine, Dion je je kazala kako joj je bilo teško pomiriti se s dijagnozom.

"Kako ja to vidim, imam dva izbora", kaže ona, "Ili treniram kao sportista i radim super, ili se isključim i gotovo je, ostanem kod kuće, slušam svoje pjesme, stanem ispred ogledala i pjevam sebi".

Otkrila je kako se pet dana u sedmici podvrgava atletskoj, fizikalnoj i vokalnoj terapiji: "Radim na nožnim prstima, koljenima, listovima, prstima, pjevanju, glasu... Moram da naučim da živim s tim sada i da prestanem da se preispitujem".

Priznala je koliko joj je bilo teško nakon što je dobila dijagnozu: "Na početku bih se zapitala: 'Zašto ja? Kako se to dogodilo? Šta sam uradila? Je li ovo moja greška?".

"Život ti ne daje odgovore. Samo to moraš živjeti. Imam ovu bolest iz nepoznatog razloga", kazala je te poručila da "ima snagu u sebi te da zna da je ništa neće zaustaviti".

Na fotografijama za magazin pjevačica pozira u smeđoj kombinaciji kaputa i haljine te bordo dodacima - kaišem i rukavicama koje je uskladila sa salonkama na nogama. Također tu je i nekoliko crno-bijelih fotografija, a pozirala je i ogrnuta rozim kaputom od merino vune.