Stranka Demokratske Akcije Kosova

Svim vjernicima muslimanima Kosova a posebno Bošnjacima koji su postili Ramazan čestitam tekuće bajramske dane i želim da ih provedu u miru, bogobojaznosti, međusobnom razumijevanju i zajedništvu.

Mjesec posta koji je tek završen, potvrdio je našu spremnost da izvršavamo naredbe našeg Gospodara, Uzvišenog Stvoritelja ljudi, koji je “ljude i džine stvorio samo zato da mu se klanjaju”, da se drže pravog puta i ispravnog vjerovanja a klone se nevaljalština i zastranjivanja. I dani koji su tek protekli, koji su nas podsjetili na pokolje Bošnjaka u Srebrenici i cijeloj Bosni, trebaju nam biti nauk, da ćemo uvijek onda kad skrenemo s pravoga puta i budemo se podvajali, postajati žrtva onih koji žele istrijebiti i prognati iz naše zemlje prave vjernike i muslimane. 
Zato je najbolja poruka za sve nas u ovim blagoslovljenim danima da se držimo pravoga puta, da budemo uz one koji se Gospodaru svome klanjaju, koji vjeruju i čine dobra djela a okanemo se onih koji zastranjuju i rade samo za ovozemaljske koristi, i čija je propast neizbježna.
Dr Numan Balić, predsjednik SDA Kosova