Postala je prva koja je to uradila u ovoj zemlji

Senatorica iz Australije Larissa Waters postala je prva političarka u ovoj zemlji koja je dojila u parlamentu tokom zasjedanja ovog zakonodavnog tijela.

Kako piše BBC, ova zamjenica predsjednika Zelene stranke Australije nahranila je svoju kćer Alie Joy, staru skoro tri mjeseca, na sjednici parlamenta tokom glasanja o prijedlogu zakona.

"Potrebno nam je više žena i radnih mjesta koje su otvorene porodicama", napisala je Waters na svom Facebook profilu, te dodala kako je ponosna što joj je kćerka Alia prva beba koja je na ovaj način nahranjena jednom zakonodavnom tijelu Australije

Senator Katy Gallagher je rekao da ovaj trenutak mora biti zapisan kao historijski.

"Žene rade ovakve stvari širom svijeta i ako žele imati djecu i raditi svoj posao, ovakve pojave moramo prihvatiti kao sasvim normalne“, dodao je on.

Kako pišu strani mediji, prije osam godina zastupnica Sarah Hanson-Young dovela je kćer u parlament jer nije mogla pronaći nikoga da ju pričuva.

Međutim, dvogodišnju kćer uzeli su joj iz ruku i izbacili iz prostorija senata. Od tada se zakon promijenio i čak je dozvoljeno i dojenje u parlamentu.