Pripadnica sotonističke sekte (19)

Miranda Barbour u zatvoru čeka suđenje za ubistvo muškarca kojeg su ona i suprug upoznali preko interneta. Policija je povezuje s još najmanje 22 ubistva.

Miranda Barbour (19) u zatvoru čeka suđenje za ubistvo muškarca kojeg su ona i njen suprug upoznali preko interneta. Policija je povezuje s još najmanje 22 ubistva, no ona kaže da je tek na 22. prestala brojati.
Miranda, inače pripadnica sotonističkog kulta u ekskluzivnom je intervjuu za Newsweek objasnila zašto je sve to radila.
"Žrtve sam prestala brojati kad sam stigla do broja 22. Ne kajem se jer sam ubijala samo loše ljude", rekla je Miranda koja tvrdi kako je kao 4-godišnje dijete bila seksualno zlostavljana.
"Ljudi misle da sam čudovište, ali učinila sam puno dobrih stvari. Tim ubistvima sam spasila mnoge djevojčice od zlostavljanja. Pravosudni sustav ne funkcionira pa sam ja odradila posao... Ako me i puste iz zatvora za 20 godina, vjerovatno ću opet ubiti nekoga", rekla je.
Prije koju sedmicy pokušala si je oduzeti život u ćeliji. Razbila je žarulju u nadi da će dobiti jedan oštar komad stakla da prereže vene za zapešću. Ipak se u konačnici predomislila. Među razlozima zbog kojih je željela umrijeti je taj što žali zbog svoje obitelji i negativnog publiciteta koji im je nanijela. Najviše od svega žali zbog toga što "možda više nikad neće vidjeti svog muža ili svoju malu kćer."
"Znala sam da će me uloviti, ali nisam znala da će to biti tako brzo. Mislila sam da ću imati više vremena da se oprostim od njih", rekla je u intervjuu.