Napadač pušten na slobodu

Kančan Kumari Šarma imala je samo 12 godina kada je silovana. Napadač iz više kaste pušten je na slobodu, ali djevojčica ne odustaje od borbe.

Porodica mlade Indijke šest dana nije znala gdje se ona nalazi. Kada ju je ujak konačno pronašao, shvatio je da je bila oteta i silovana.
Kobni događaj se odigrao kada je Kančan sa drugaricom krenula u centar sela da ocu donese večeru. Djevojčice su presrela dvojica muškaraca koji su ih prisilili da uđu u automobil.
Suvozač je drugu Indijku kasnije ispratio kući, dok je vozač Radžeš natjerao Kančan da se vozi s njim. Prešli su na hiljade kilometara vozeći se kroz različite države. Iza autobuske stanice u mestu Itarsi otmičar je silovao djevojčicu.
Ujak ju je pronašao izgladnjelu i uplašenu, ali uprkos tome, insistirala je da odmah odu u policijsku stanicu. Međutim, policajci su je tamo zadržali čitavih 12 dana, sprečavajući je da podnese prijavu protiv napadača za kog se ispostavilo da potiče iz bogate porodice.
Radžeš je 2012. godine proveo svega 24 dana u zatvoru, nakon čega je pušten na slobodu jer nikakva presuda nije donijeta.
Porodica Kančan Kumari Šarme sada pokušava da sakupi 360 evra kako bi nastavila pravnu bitku. Ta suma za njih predstavlja pravo bogatstvo, budući da djevojčicin otac Radža Kumar Šarma (45) kao berberin zarađuje dva evra dnevno.
Prema podacima globalnog istraživanja koje je sprovela Fondacija „Tomson Rojters“, Indija zauzima četvrto mjesto liste najopasnijih zemalja za život žena. Tome u velikoj mjeri doprinose slučajevi otmica i silovanja u Utar Pradešu, koje se događaju gotovo svakodnevno. Jedna od žrtava je i 16-godišnja Sarika, koju je napao komšija iz sela dok se po mraku vraćala kući.
- Šivam me je zgrabio za ruku i pitao da se udam za njega. Odgovorila sam da ga posmatram kao člana porodice jer smo iz istog susjedstva. Odvukao me je iza kuće i napao nožem. Onesvijestila sam se - ispričala je za Bi-Bi-Si devojka koja ima ožiljke po vratu i licu. Njena porodica se iz straha odselila u drugo selo.
- Slučajevi silovanja zabilježeni u Utar Pradešu su brutalni. Mislili smo da se takve stvari događaju samo na filmu - kaže Rup Verma iz organizacije „Shared World“ za zaštitu žena.
Nerijetko se dešava i da žrtve ostaju u drugom stanju i prodaju djecu.