Drama na autoputu

Petomjesečni Sebastian počeo je da se guši i prestao da diše u kolima svoje tetke Pamele Rauseo, zaglavljenim u saobračajnoj gužvi na sred auto-puta na Floridi (SAD). Sudbina je, međutim, htjela da se u istoj koloni zaglavljenoj na drumu nađu i jedna gospođa vična vještačkom disanju, policajac i dvojica vatrogasaca, koji su bebi hitno ukazali pomoć i spasili život, a tu se našao čak i nagrađivani fotoreporter "Miami Heralda", Al Diaz, koji je dramatično spasavanje ovjekovječio serijom uzbudljivih fotografija.

Mali Sebastian, koji još od kako je prijevremeno rođen pati od respiratornih problema, ostao je bez daha i postao modar u licu, zbog čega je njegova tetka Pamela Rauseo u panici zaustavila automobil i izašla iz kola vrišteći "beba ne diše", u očajničkoj nadi da bi joj neko mogao pomoći.

Na svu sreću, u neposrednoj blizini je bila prava "spasilačka ekipa": Upomoć je najprije pritekla Lucila Godoy, koja je svog trogodišnjeg sina ostavila u kolima da bi pomogla Rasueovoj i pokazala joj kako da sestriću pravilno da vještačko disanje.



U isto vrijeme, situaciju je shvatio i reporter Diaz, i počeo je da trči kroz zaustavljenu kolonu, ne bi li našao još nekog spremnog da pomogne. Njegovom apelu za pomoć najprije se odazvao policajac Amauris Bastidas, koji je požurio da "preuzme" vještačko disanje od dviju žena.

"Počeo je da diše i da plače. A onda je ponovo prestao da diše", priča Bastidas.



Baš u trenutku kada je beba ponovo prodisala, poziv u pomoć je stigao i do Anthonyja Trima i Alvara Tonaneza, vatrogasaca iz Majamija, također zaglavljenih u koloni. Njih dvojica su se priključila spasiocima, i uspjeli su da malog Sebastiana navedu da diše do dolaska hitne pomoći, koju su odmah pozvali.

Sebastian se trenutno nalazi u bolnici, njegovo zdravstveno stanje je stabilno, a preduzimljivi foto-reporter je ujedno iskoristio i priliku da svojom kamerom zabilježi ovu zaista izuzetnu priču.