Ni za snijeg u Kairu joj nisu vjerovali

Egipatski numerolog Joy Ayyad jedina je predvidjela da će krajem ove godine u Egiptu pasti snijeg, što je bilo nezamislivo. Joy Ayyad je poznata i po tome što je svojevremeno najavila pad dva režima – Hosnija Mubaraka i Mohameda Morsija.

Ayyad, koju zovu "egipatskim prorokom", najavaljuje da će 2014. godina donijeti Egiptu sreću i zadovoljstvo. SAD će, prema njenom predviđanu, imati tešku godinu i mogu da se očekuju velike prirodne kataklizme. Osim toga, tvrdi ona, u Americi će se desiti veliki raskol u društvu, koji može da postane početak kraja one Amerike na koju smo navikli.
 
Ona je objasnila i na čemu temelji svoju prognozu. Između ostalog, zato što broj 2014. daje zbir 7 (2+0+1+4 jednako je 7). Prema Tori, Bibliji i Kur'anu - cifra 7 je savršenstvo.
 
Svojevremeno, njena prognoza za kraj 2013. godine i snijeg u Egiptu zvučala je nevjerovatno. Ali, u Kairu je prvi put poslije mnogo decenija pao snijeg. U toku noći živa u termometru u nizu kvartova egipatske prestonice padala je do "samo" plus 3 stepena. Za stanovnike zemlje u kojoj prosječna zimska temperatura dostiže plus 18 stepeni to je bilo surovo iskušenje.