Dubok četiri metra

Kineskinja Su Qixiu preživjela je 15 dana zarobljena u bunaru u centralnoj Kini.

Su je još 1. septembra pala u četiri metra dubok bunar koji se ne koristi, u selu Zhongfeng u provinciji Henan, javila je Xinhua.
Preživjela je jedući kukuruz i pijući kišnicu koja je bila u bunaru, a vatrogasci su je spasili u ponedjeljak poslijepodne i prebačena je u bolnicu.
Bunar je okružen poljem kukuruza i veoma ga je teško primijetiti, a njegovi zidovi su previše glatki da bi se moglo penjati po njima. Rođaci su je tražili danima.
Su je tražila medicinsko bilje u polju kukuruza kada je pala u bunar. Dok je padala rukama je počupala nekoliko stabljika, koje je, nažalost, nisu zaustavile, tako da je kukuruz upao s njom u bunar.
"Nije bilo ničega u bunaru tako da sam jela sirovi kukuruz i zvala upomoć svaki dan. Provodila sam dane nadajući se da će neko doći i spasiti me. Iako danima nije bilo odgovora, ja sam stalno vikala", rekla je Su.
Jedan od seljana čuo je njen plač 16. septembra, kada je čupao kukuruze, te je pozvao vatrogasce.
"Izgubila je na težini. Imala je 52 kilograma, a sada ima 36. Iako nema nikakvih povreda, još ne može jesti niti govoriti. No, u stabilnom je stanju i prima tekućinu", rekao je njen muž Li Qunming.
U julu ove godine petero ljudi je smrtno stradalo nakon pada u bunar na jugozapadu Kine.