Novi zračni napad

Izrael je izveo nove zračne napade na kamp Jabalia, koji je veličine jednog kvadratnog kilometra, na sjeveru Pojasa Gaze.

Prema lokalnim izvorima, ubijeni su deseci ljudi. Izraelski avioni izveli su udare na stambeno područje u blizini lokacije koja je bombardovana juče, a razmjere uništenja su velike.

U jučerašnjem napadu na kamp Jabalia ubijeno je više od 100 Palestinaca, a stotine su povrijeđene. Većina žrtava su djeca i žene. Među njima je i 19 članova porodice Muhameda Abu al-Kumsana, inženjera Al Jazeere za satelitsko vozilo.

Katarska televizija Al Jazeera objavila je da je izbjeglički kamp Jabalia na sjeveru Pojasa Gaze ponovo pogođen. Novinar Wael Dahdouh javlja da su zgrade sravnjene sa zemljom nakon što su kamp napali izraelski ratni avioni u, kako tvrdi, "intenzivnom, neselektivnom granatiranju".

Al Jazeera javlja da se strahuje da su stotine ljudi zarobljene i zatrpane ispod ruševina te da je Izrael ranije bacao letke u kojima je Palestincima poručeno da napuste izbjeglički kamp.

Izraelski list Haaretz izvještava da "snimke s tog područja pokazuju dim koji se nadvija nad kompleksom u kojem se nalazi nekoliko zgrada".

Al Jazeera