CRNIM SLOVIMA U HISTORIJU

Svoje posljednje dane u Bijeloj kući Melania Trump pokušala se držati podalje od znatiželjnih očiju javnosti, pakirajući se i planirajući sve za novi život svoje porodice, koja nakon Washingtona svoj život nastavlja u Miamiju.

No, ono što joj sada mnogi zamjeraju je njezino ponašanje prema nasljednici Jill Biden, koju atraktivna Slovenka svim silama ignorira.

Ne samo da se još nisu susrele, već je Melania Trump odlučila prekinuti tradiciju u kojoj prva dama na odlasku ugošćuje novu prvu damu i daje joj privatnu turu po porodičnom krilu Bijele kuće, gdje će provesti iduće godine svog života.

Sve to samo je još jedna potvrda tenzija između administracije na odlasku i one koja će se useliti. Melania Trump ovime će postati prva prva dama modernog svijeta koja nije pozvala ženu koja će je naslijediti u Bijelu kuću kako bi je provela kroz njezine privatne odaje na drugom i trećem spratu.

Sama tradicija svega toga seže u pedesete godine prošlog stoljeća, kada je Bess Truman ugostila svoju nasljednicu Mamie Eisenhower, nakon čega se to nastavilo održavati, uprkos ponekad i lošim odnosima i nesuglasicama dviju strana.