Shodno sporazumu između Prištine i Beograda

Predsjednik Regulatornog tela elektronskih i poštanskih komunikacija Kosova Ekrem Hoxha izjavio je da iz Srbije još nije stigao nijedan zahtjev za trećeg operatera mobilne telefonije na Kosovu onako kako je dogovoreno sporazumom o telekomunikacijama između Prištine i Beograda.

Rok za podnošenje zahtjeva shodno sporazumu je 15. novembar, dok je obaveza Regulatornog tijela da do 15. januara operater izda licencu za rad na Kosovu, rekao je Hoxha, a prenosi Kosovapress.
 
U sporazumu o telekomunikacijama piše da će novi operater dobiti licencu istog dana kada Kosovo bude dobilo međunarodni pozivni broj, podsjeća agencija.
 
Prema Hoxhi, licenca će biti privremena i neće moći da istekne prije 1. marta 2017. godine i djelovanje mobilne telefonije biće ograničeno na postojeću infrastrukturu na terenu, u sjevernom dijelu Kosova.
 
U sporazumu o telekomunikacijama se kaže da će "kosovske vlasti dati privremenu dozvolu novoj kompaniji, shodno zakonskoj regulativi Kosova za postojeće operacije uz korišćenje postojeće infrastrukture na terenu".
 
Punu licencu će operator dobiti ako pobjedi na tenderu koji će biti organiziovan u skladu sa standardima EU, naveo je Hoxha.