Naoružani napadači u nesuđene žrtve ispalili kišu metaka

Dvojica italijanskih biznismena ostala su nepovrijeđena iako su dvojica muškaraca iz blizine na njih ispalila "kišu metaka".

Detektivi koji su istraživali ovaj pokušaj dvostrukog ubistva u Reggio Calabria objavili su snimak sigurnosne kamere koji prikazuje kako su dvojica muškaraca na motoru uzalud pucala u svoje mete.

Snimak je objavljen nakon što su detektivi uhapsili osumnjičene Antonina Pricoca (49) i Gioelea Carmelo Mangiola (29), za kojima su tragali dvije godine.

Biznismeni Filippo Nocera i Francesco Barreca, koji su srećom ili nespretnošću plaćenika izbjegli smrt, odbijali su saradnju s policijom, zbog čega je istraga dugo trajala.

Kako je policija saopćila, motiv zločina bio je neisplaćeni dug brata Filippa Nocera osumnjičenim muškarcima.

Na snimku kamere vide se naoružani muškarci s kacigama na motoru kako prilaze radnji iz koje izlaze njihove mete. Dok je jedan biznismen pokušavao razoružati jednog od napadača, drugi je zaklon potražio u radnji.

Napadači su pucali u radnju i u biznismena koji nije uspio oteti pištolj pa je potrčao niz ulicu. Dok su napadači sve vrijeme pucali u njega, biznismen je pao na ulicu, ali se brzo pridigao, sklonio iza automobila i na kraju pobjegao.

Iako su napadači ispraznili šaržere iz blizine, nisu uspjeli ubiti niti raniti nijednog od dvojice biznismena.