Istraga

Policijski inspektorat Kosova suspendovao je predsjednika Sindikata Policije Kosova poručnika Imera Zeqirija zbog sumnje da je počinio krivično djelo "fotografisanje i drugo neovlašćeno snimanje".

Da je Zeqiri suspendovan potvrdili su izvori Reporterija iz Policije Kosova koji su naveli da je predsjednik Sindikata neovlašćeno snimio svoje kancelarijske kolege, odnosno potpredsjednike sindikata.

"Policijski inspektorat Kosova, odnosno Odjeljenje za istragu preko Plave linije (besplatna telefonska linija) primio je danas obavještenje od Policije Kosova u vezi sa sumnjom da je policijski poručnik počinio krivično djelo 'fotografisanje i drugo neovlašćeno snimanje'. Nakon dobijanja obavještenja, istražitelji IPK su izašli na lice mjesta za koje se sumnja da je na njemu izvršeno krivično djelo, odnosno u kancelarije Sindikata Policije Kosova", navodi se u saopštenju IPK-a.

Kako se dodaje, službenici IPK-a su kontaktirali nadležnog tužioca, preduzimajući konkretne istražne radnje zajedno sa relevantnim jedinicama Policije Kosova.

U okviru istražnih radnji izvršen je uviđaj i oduzet mobilni telefon za koji se očekuje da bude upućen na dalje vještačenje.

"IPK je, nakon početnih istražnih radnji, preporučila suspenziju osumnjičenog službenog lica“, dodaje se u saopštenju.