Nasilje u porodici!?

Spasioci sa Skadra tražili pomoć vojske u potrazi za tijelom Alme Arazi (39) i njeno dvoje djece za koje se sumnja da su se udavili u Buni, nakon što je u ovoj rijeci pronađeno tijelo njenog najstarijeg djeteta - devetogodišnje djevojčice, piše Albanian post.

Pretresi su nastavljeni uglavnom u oblasti Dajči kod Darađata, gdje je dan ranije pronađeno tijelo devetogodišnje djevojčice, najstarije Almine ćerke. Istražna grupa ispituje rođake porodice Arazi, kako bi se utvrdile okolnosti tragedije.

Prema preliminarnim informacijama, Alma je napustila stan sa svoje troje maloljetne djece 2. maja, a policija sumnja da je razlog bilo nasilje njenog supruga Ergisa Arazija (31).

Policija Skadra krenula je u potragu za majkom i troje dece po prijavi koju je on sutradan, 3. maja, podneo. Istražitelji su u sklopu istrage pritvorili Arazija pod optužbom da je "izazvao samoubistvo usled nasilja”. Kako je saopštila policija, on je ranije osuđivan zbog gajenja opojnih biljaka.

Istražna grupa radi na uviđaju, a policijski timovi nastavljaju potragu.

"Prilikom pretrage, 04. 05. 2024. godine, oko 22.00 časa, u vodama reke Bune, u selu Darađat, pronađeno je tijelo devetogodišnje ćerke građana E. A. i A. A., za koju se sumnja da se ubila zbog nasilja koje je preživljavala od oca“.

Povodom ove tragedije oglasio se i Ministar unutrašnjih poslova Albanije Taulant Bala.

"Specijalizovana jedinica RENEA i pripadnici Nacionalne javne bezbjednosti nastavljaju potragu duž cijelog toka rijeke Bune. Policija je privela supruga i postoje jake sumnje da su žrtvu na ovaj tragični čin gurnuli nasilje u porodici i psihički pritisak. Koristim priliku da pozovem svaku ženu da osudi bilo koji oblik nasilja. Nasilje se često manifestuje kod kuće, iza zatvorenih vrata, ali to je tema koja treba da bude javna. Nasilje nad ženama nije privatna stvar. Sve nas to zanima“, napisao je Bala u saopštenju.

Izvor: Kosovo Online/Albanian post