Riječ koja ne postoji u "balkanskim" jezicima

- Svakog dana nam se sugeriše kakvu odluku neko iz političkog etržbmnta očekuje - rekla je predsjednica Sudskog savjeta Crne Gore Vesna Medenica, na sjednici skupštinskog odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu.

Predsjednica Sudskog savjeta Crne Gore Vesna Medenica javno je govorila o pritisku koji njene kolege trpe od strane pojedinih crnogorskih političara, ali je u tom govoru, najvjerovatnije umjesto riječi "establišment" upotrebila samo njoj razumljivu, smešnu, konstrukciju, prenosi portal "Telegraf.rs".

Naime, Medenica je govorila na sjednici skupštinskog odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, koji je u ponedjeljak raspravljao o Izvještaju Sudskog savjeta o radu sudova te države u prošloj godini.

- Svakog dana nam se sugeriše kakvu odluku neko iz političkog etržbmnta očekuje – rekla je Medenica.

Iako riječ koju je Medenica izgovorila ne liči ni na jednu koja se svakodnevno koristi, moguće je pretpostaviti da joj je namjera bila da izgovori riječ "establišment" – riječ iz engleskog jezika, koja, na "balkanskim" jezicima, označava elitu nekog društva zajedno sa svim institucijama koje joj stoje na raspolaganju.