Insistiraće!

Bivši ambasador Albanije pri Ujedinjenim nacijama Agim Nesho izjavio je da će izaslanici EU i SAD, čiji se dolazak u Srbiju i na Kosovu očekuje, vršiti pritisak na obe strane da se vrate dijalogu.

"Izaslanici će sigurno doći da insistiraju tamo gdje su stali, jer niko od strana ne misli da je pogrešio... Pritisak će biti veliki. Vjerujem da će na taj pokušaj imati odraz nedavna dešavanja, jer nijedan od njih ne opravdava ono što je Vučićeva vlada uradila da sponzoriše terorizam", rekao je Nesho za Teve 1.

Analitičar Visar Xhani saglasan je da će njihova posjeta uticati na izgradnju strategije za budućnost dijaloga.

Teve 1 podsjeća da, posle 24. septembra, međunarodna zajednica konstantno zahtjeva da se Kosovo i Srbija što prije vrate dijalogu, pa se očekuje da će američki i evropski emisari ovog mjeseca posjete Kosovo i Srbiju.

Posljednja posjeta petorke – američkog izaslanika za Zapadni Balkan Gabriela Eskobara, specijalnog izaslanika Evropske unije za dijalog Miroslava Lajčaka, spoljnopolitičkog savetnika francuskog predsjednika Emmanuela Bonea, savjetnika za spoljnu politiku njemačkog kancelara Jensa Pletnera i izaslanika italijanske vlade Francheska Tala, bila je u januaru ove godine.

Izvor: Kosovo online/Teve1.info