Ukrajinski ambasador u Tirani

Ukrajinski ambasador u Tirani Volodimir Škurov smatra da vrijeme za političke odluke nije danas, već kada se rat u toj zemlji završi, piše ABC News na albanskom jeziku.

"Predsjednik Zelenski razmišlja o Kosovu, on razumije da nam je Kosovo dalo pomoć, humanitarnu pomoć, sklonilo neke novinare, ali znate da je sada Ukrajina u teškoj situaciji, mislim da nije vrijeme za političke odluke danas već nakon što se rat završi", kazao je Škurov za ABC News.

Škurov je na taj način odgovrio na pitanje da prokomentariše to što je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski bio počasni gost samita u Atini, koji je održao grčki premijer Micotakis, koji je pozvao lidere zemalja regiona, uključujući premijera Kosova Albina Kurtija, ali ne i premijera Albanije Edija Ramu, kao i to što je Kurti jedini od gostiju koji nije imao bilateralni sastanak sa predsjednikom Zelenskim, čak i poslije samita ukrajinski predsjednik je govorio o sastancima u Atini, ali nije pomenuo Kosovo.

Izrazio je žaljenje što Albanija nije bila prisutna na samitu u Atini, dodajući da je Albanija "skoro pa spremna da postane članica EU".

Izvor: Kosovo online/ABC News