Bivši premijer Albanije

Bivši premijer Albanije Sali Berisha reagovao je nakon odluke premijera Edija Rame da otkaže zajedničku sjednicu vlada Albanije i Kosova koja je trebalo da bude održan sutra u Đakovici tvrdeći da to pokazuje šta je Rama spreman da učini za predsjednika Srbije Aleksandra Vučića te da je od dolaska na vlast najveći protagonista velikosrpskih projekata.

"Edi Rama, ocrnjen smješno idiotskim protagonizmom, najavio je otkazivanje dugo najavljivanog sastanka dvije vlade Albanije i Kosova kao početak sankcija Vladi Kosova. Ta odluka o otkazivanju je osveta za odbijanje Vlade i političkih snaga Kosova njegovog nacrta koji je stigao u fioke Beograda i dokazuje šta je taj čovjek spreman da uradi za srpskog Vučića", napisao je Berisha.

Dodao je i da to dokazuje šta je Rama spreman da učini za "svoju kožu pošto je pod krivičnom istragom za aferu McGonigal, korupciju bivšeg šefa njujorške kontraobavještajne službe dok je bio na funkciji".

"Ovdje dodajem da su, prije nekoliko nedjelja, McGonigalinovom albanskom fajlu sa glavnim likovima Rame i njegovim saradnicima pridružili i veze sa ruskim dosijeom. Najoštrije osuđujem čin brutalne intervencije Edija Rame u unutrašnje stvari Kosova", napisao je.

Berisha je apelovao na međunarodnu zajednicu da ne zaboravi da Edi Rama u ovoj borbi sa vladom Kosova štiti lične interese i da je od svog dolaska na vlast glavni protagonista velikosrpskih projekata i podjele Kosova sa Aleksandrom Vučićem.

Pozvao je kosovske vlasti da ulože sve napore za deeskalaciju situacije i povratak na dnevni red Ohridskog sporazuma i njegovu primjenu kao najboljeg interesa Kosova, ali i mira i stabilnosti u regionu.

Izvor: Kosovo Online