PROTIV BAYERNA

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti je danas sa ekipom otputovao u Minhen gdje ih sutra očekuje prva utakmica polufinala Lige prvaka protiv njemačkog Bayerna.

Na spisku putnika se našlo ime Ancelottijevog ljubimca Jeremyja de Leona koji je otputovao s ekipom iako nije našao svoje ime na spisku prijavljenih nogometaša za sutrašnju utakmicu, a kojeg je objavio kraljevski klub.

Kao što je već bio slučaj tokom svih gostovanja u Ligi prvaka ove sezone, italijanski stručnjak je u ekipu odlučio uvrstiti i mladog 20-godišnjeg Portorikanca koji nema upisan službeni debi u Ligi prvaka ove sezone, a neće ga zabilježiti ni na Allianz Areni u utorak.

De Leon putuje sa ekipom samo da bi učestvovao na zvaničnom treningu Los Blancosa uoči utakmice protiv Bayerna, a samu utakmicu će posmatrati s tribina zajedno s povrijeđenim Thibautom Courtoisom i Davidom Alabom koji su također otputovali s ekipom iako ne mogu konkurisati za spektakl u polufinalu.

Pored njih, Ancelotti neće moći računati i na Danija Carvajala koji će propustiti ovaj duel zbog suspenzije budući da je na meču s Manchester Cityjem zaradio žuti karton zbog čega će pauzirati protiv Bayerna.

Inače, De Leon je stigao u Madrid prošle zime iz Castellona kao zalog za budućnost Kraljeva, trenutno nastupa za Real Madridu Castillu gdje je odigrao svega 79 minuta tokom pet nastupa za rezerve Los Blancosa.

Uprkos tome, uobičajeno ga je vidjeti na treninzima prvog tima jer je miljenik italijanskog stručnjaka na klupi najtrofejnijeg evropskog kluba svih vremena.

Podsjetimo, utakmica Bayern Minhen - Real Madrid se igra sutra u 21:00 sati uz direktan prijenos na Areni Sport.