Granica nepravda naneta Albancima

Predsjednik albanske Demokratske stranke Sali Berisha izjavio je da će kada on dođe na vlast, sa Kosovom biti potpisan sporazum o dvojnom državljanstvu, piše Reporteri.

Berisha je to rekao u Tropoji, tokom predstavljanja kandidata za predsjednika te opštine Besnika Dushaja.

„Čim se ukinu vize za građane Kosova, Albanija će potpisati sporazum sa Kosovom o uspostavljanju dvojnog državljanstva. Svi Albanci će imati pravo da imaju državljanstvo Kosova ili Albanije, jedno ili drugo, ili oba zajedno. Ta granica ostaje kao relikt, svjedočanstvo neviđene istorijske nepravde koja je naneta Albancima. Učinićemo sve da Albanci osjete naciju, stav, budućnost“, izjavio je Berisha.

On je rekao da premijer Albanije Edi Rama lije suze za bivšim liderima OVK kojima se sudi u Hagu, ali ne dozvoljava da se u Skupštini Albanije glasa o rezoluciji o srpskom genocidu na Kosovu.

„Ova dva dana je prolio suze za borcima kojima se sudi u Hagu, ali istog dana nije dozvolio da se u Skupštini izglasa osuda srpskog genocida na Kosovu. Kakav je to Albanac? Ovo je licemjer. Antialbanac“, rekao je Berisha.

Drugi projekat sa Kosovom koji je Berisha pomenuo, a koji će biti realizovan "tokom prvog mandata Vlade Albanije koju će on voditi", biće povezivanje preko željeznice.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri