U Zrzu kod Orahovca

U selu Zrze (Xërxë) kod Orahovca desio se interesantan događaj. Došlo je do razmjene vatre između jednog osumnjičenog naoružanog kalašnjikovim i jednog pripadnike Policije Kosova. Glasnogovornik Policije Kosova u prizrenu, Hazir Berisha je u saopštenju za medije kazao da je osumnjičeni ušao na porodičnom imanju policajca.

"U kritičnom trenutku policajac se nalazio u kući i izašao je u dvorište kada je primjetio da je neko ušao u kuću njegovog brata, koji se nalazi van zemlje. U momentu dok se policajac približavao kući svoga brata kako bi video šta se događa, osumnjičeni, videvši da će biti uhvaćen na djelu, počeo je pucati iz vatrenog oružja u pravcu policajca, koji je odgovorio na vatru upotrebivši službeni pištolj marke 9X19 mm", rekao je Berisha.

Prema njegovim riječima, u ovoj razmjeni vatre nema povređenih osoba.

"Veliki broj policijskih snaga je izašao na mjestu događaja i poduzeo seriju operativno istražnih aktivnosti kako bi uhavtio osumnjičenog, koji je pobjegao preko seoskih polja. Kako bi istražili slučaj, na mjesto događaja su izašli i Inspektori Policije Kosova i Državni tužilac", rekao je on.

Materijalni dokazi prikupljeni sa mjesta događaja biće prebačeni Tužilaštvu za daljnje procedure.