U saopštenju iz policije stoji da je policija nadgledala proteste pokreta "Samoopredeljenje" u Prizrenu koji je započeo u 14:00 sati i da su demonstracije završile mirno oko 15:35 sati i nije bilo incidenata.

Tokom večeri, sa glavnih ulica u Prizrenu su uklonjene kosovske državne zastave i zastave drugih prijateljskih zemalja. Detektivi u civilu su sproveli istragu i nakon protesta identifikovali bijeli “kombi” registarskih tablica  596-KS- 451 u kome su pronašli 98 zastava različitih zemalja.

Policija je identifikovala šest lica za koja se sumnja da su uklonili zastave sa ulica i koja su na vozilu imali amblem opštine kako bi se slobodno kretali pored policijskih službenika.

Svi osumnjičeni će se večeras pojaviti pred sucem za prekršaje. Osumnjičenici nisu ništa izjavili policiji, jer su odlučili da se brane čutanjem.

*   *   *   *   *   *

Danas je oko 16:40 sati u Prizrenu policija nasilno privela pet aktivista pokreta Samoopredeljenje, kaže se u saopštenju Vijeća ovog pokreta.

Hapšenja uz upotrebu sile su se dogodila samo nekoliko minuta nakon završetka mirnih protesta koje je pokret oraganizovao u povodu 132 godišnjice Prizrenske lige zbog nipoštovanja nacionalnog dostojanstva, gdje je učešće uzelo nekoliko hiljada Albanaca iz svih krajeva koji se protive promjeni amblema Opštine Prizren.

Aktivisti su uhapšeni bez ikakvog razloga.

Uhapšeni su Durim Xhemajli, Durim Jasharaj, Arianit Sadiku, Muhabet Shemsiu, Hekuran Sejfullahu, stoji u saopštenju koje potpisuje Iliada Korçari, ispred Vijeća protiv sudskog procesa Albina Kurtija - Tirana.