Nastavlja se kriza vlasti u Prizrenu. Novi opštinski staf nikako da krene sa ispunajvanjem svojih obaveza i obećanja datih tokom maratonske predizborne kampanje, pošto su u ovoj drugoj po veličini kosovskoj opštini, izbori održani tri puta.

Na jučerašnjoj sednici skupštine nije bilo kvoruma pa je predsedavajući skupštine Nijazi Kryeziu  konstatovao.
 
“I danas je jasno ko nema snagu da se suoči sa obavezama koje imamo prema garđanima i oni koji nemaju političku volju da Prizren i naša opština na čelu sa predsjednikom Mujom idu napred u izavršavanju naših obaveza. Ja još jednom apelujem na sve odbornike, a ima nas 41, da se vrate u odborničke klupe i počnemo rješavati pitanja građana jer smo od njih i dobili glas i povjerenje na izborima – kazao je Kryeziu dodavši da se politika vodi u parlamentu a ne, kako ej naglasio – u gradskim kafićima i slastičarama.
 
Dr Afrim Avdaj šef poslaničke grupe PDK rekao je da je pročitao u pisanim i elektronskim medijima da neko blokira rad ovog parlamenta.
 
“Mislim da ovaj parlament u momentu konstituisanja nije trebao da bude u interesu političkih stranaka, nego u interesu garđana. Ponašanje odbornika koji ne dolaze na sednice skuštine je njihova i naša najveća odgovornost jer smo položili zakletve. Ovdje se međutim ne brani interes građana.
 
Munir Basha iz Partije prava kazao je da “može razumjeti što opozicioni odbornici ne doalaze na sjednicu jer je to na kraju krajeva njihovo pravo”. Ipak, po njemu ”trebalo je ovoj vlasti dati sto dana pa tek onda bilo šta preduzimati”.
 
I predsjednik opštine dr Ramadan Muja apelovao je na sve odbornike, pogotovu opozicione da se vrate u odborničke klupe.
 
“Ja mislim da je to veoma neodgovorno i kako kaže narod ni jedan tefter neće prtimiti toliku neodgovosrnost. Mi ćemo nastaviti sa održavanjem sjednica skupštine, a građani od danas definitivno znaju i vide ko blokira rad paralmenta prizrenske op{tine”   
 
Sa druge strane,  predstavnici opozicije, u prvom redu Haziz Dodaj iz Demokratskog saveza Kosova izjavio je novinarima da su predsjednik opštine Ramadan Muja i predsjednik parlamenta Nijazi Kryeziu “napokon shvatili da se ovako više ne može i da je rad skupštine blokiran”.
 
“Ali faktički nije blokiran od opozicije nego od same pozicije. Poznato je da ovaj parlament praktiočno ne funkcioniše od juna prošle godine, dakle godinu dana. Poznato je i da parlament funkcioniše treba da ima 21 glas jer nas ukupno ima 41. Praktično od danas oni nisu pozicija nego opozicija“, rekao je Haziz Dodaj.
 
Kako će se sve ovo završiti ostaje samo da se nagađa. Opozicija, dakle LDK, AAK, LDD,… tvrde da se neće vratiti u skupštinu dok se, po njima, ne ispuni zakonska procedura. Jedan od zahtjeva je i da sa mjesta predsjednika skupštine ode Nijazi Kryeziu, te da drugi podpredsjednik ne bude iz redova albanske zajednice. Riječ je o podpredsjedniku iz redova AKR-a.